Zlatna harfa Vukovarskog dekanata

U Župi sv. Mateja u Tovarniku održana je u subotu, 29. travnja 2023. Smotra dječjih crkvenih zborova “Zlatna harfa” Vukovarskog dekanata. Na Smotri je sudjelovalo šest dječjih zborova: iz Tovarnika, Iloka, Ilače, Lovasa, Bapske i Vukovara 1.

Susret se sastojao od misnog slavlja, pojedinačnih nastupa svakog zbora, zajedničkog blagovanja i rekreativnog dijela. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Ivica Jagodić, dekan Vukovarskog dekanata, u koncelebraciji sa župnikom domaćinom vlč. Stipom Vukovcem i vlč. Marinom Putilinom, župnikom Župe sv. Mihaela arkanđela u Lovasu, uz asistenciju trajnog đakona vlč. Ivana Tutiša.

Fra Ivica je u homiliji, uz tumačenje Božje riječi, upoznao male pjevače i pjevačice s likom sv. Katarine Sijenske čiji se blagdan toga dana slavio. Pripovijedao je o svetičinu životu, spomenuo mnoga od njezinih dijela i potakao djecu i mlade na veliku ljubav prema Bogu i bližnjemu.

Drugi dio programa započeo je prezentacijom na temu „Divan je Bog u svetima svojim“ koju je pripremila vjeroučiteljica Melani Markutović. U glazbenom dijelu svaki zbor je izveo po dvije skladbe, nakon čega su svi zajedno pred oltarom uz pokrete radosno zapjevali „Aleluja-korak po korak“. Radosno zajedništvo nastavilo se zajedničkim blagovanjem koje je organizirao vlč. Vukovac, uz pomoć redovnica i suradnika. Mali pjevači zatim su se nastavili družiti uz igre u lijepom zelenom okolišu župe u Tovarnik, koje je pripremila vjeroučiteljica Martina Glavašević. Radosno zajedništvo ispunjeno molitvom, pjesmom i druženjem unijelo je radost u srca pjevača, a tu radost oni će nastaviti prenositi na svojim nedjeljnim susretima oko Isusova oltara.

Između svega dobro je istaknuti da je naš dječji župni zbor “Ave Maria” sudjelovao po prvi puta na Zlatnoj harfi.

s. Ana Cvitanušić

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/201-900, zupailaca@gmail.com