Završetak godišnjeg hodočašća u svetištu Drage Gospe Ilačke

Na prvu subotu mjeseca listopada, svetom misom i marijanskim pobožnostima, obilježen je završetak godišnjeg hodočašća u Gospinom svetištu u Ilači. Ove godine godine bilo je posebno svečano i lijepo jer je svetoj misi, uz ostale hodočasnike, prisustvovao i velik broj vjernika iz Ivankova. Oni su predvođeni svojim župnikom prečanim Stjepanom Krekmanom došli na hodočašće Mariji i u posjet ilačkom župniku koji je dvije godine bio župni vikar u Ivankovu.

Govoreći o Gospinoj ljubavi koju ona, poput Majke, pruža uvijek i svakome čovjeku, prečasni Krekman pozvao je vjernike da na početku svete mise zatraže onu ljubav i zaštitu koje Marija uvijek daje svima nama i kojima nas želi zaštiti od svih nedaća u našem životu.

I u svojoj propovijedi prečasni je govorio o ljubavi. „Raširimo ruke. Ruke srca, ruke ljubavi, dobrote i zajedništva i dođimo Mariji kao što djeca dolaze majci. Zamolimo ju za sve ono što nam je potrebno, ono duhovno, da budemo snažni u svojoj vjeri. Da se ne bojimo prihvatiti  križ, koji nam se ponekada čini i težak. Možda nam se ponekad čini i nepravedan. Da se ne bojimo prihvatiti zajedništvo s ljudima. I neka nas ovo današnje hodočašće potakne na razmišljanje o našoj ljubavi prema Bogu i prema čovjeku. Neka nam ovo ilačko svetište uvijek bude u srcu jer ćemo primiti velike radosti ako se zaista otvorimo. Zato otvorimo danas i srce i dušu kao što to uvijek čine djeca svojoj majci. I neka nam Ona u tom našem povjerenju, uvijek bude na pomoći“, naglasio je prečasni.

Na kraju svete mise vjernicima se obratio i domaći župnik velečasni Vedran Bilić, koji je pozdravio sve vjernike, te naglasio da je ilačko svetište i dalje otvoreno za individualne i grupne posjete dok god to vremenske prilike bude dopuštale.

Jasmin Budinski

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com