Završetak godišnjeg hodočašća u Ilači

Misom i marijanskim pobožnostima na prvu subotu mjeseca listopada, obilježen je završetak hodočašća u Gospino svetište u Ilači. Svetu misu je služio pater Ilija Sudar, župnik Župe sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima. Na misi je sudjelovao veliki broj vjernika, napose iz Vinkovaca, koji su zajedno sa svojim župnikom došli na hodočašće.  

U prigodnoj propovijedi p. Ilija najprije je govorio o hodočašćenju: „Vjerujem da je svatko od nas danas došao u ovo marijansko svetište uputiti svoje molitve Majci Božjoj, tražeći ono što samo ona može dati, bivajući dio velike rijeke hodočasnika koja godinama hodočasti ovdje u Ilaču.“ U nastavku je govorio o suboti kao danu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji. „Prva je subota u mjesecu listopadu kada Crkva na poseban način štuje Blaženu Djevicu Mariju i moli za nova svećenička i redovnička zvanja. Molimo danas ovdje u ovom marijanskom svetištu Gospodina da pošalje radnike u žetvu svoju. Žetve je mnogo, a radnika malo. Crkva je potrebna novih svećenika. Osim molitve za nova zvanja, sve vas potičem i na molitvu za nas svećenike da nas Duh Božji vodi u službi našega zvanja”, potaknuo je prisutne hodočasnike propovjednik, te homiliju zaključio molitvom svete Terezije od Djeteta Isusa.

Nakon svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje, a potom se hodočasnicima obratio domaći župnik Vedran Bilić, pozdravljajući te zahvaljujući hodočasnicima na dolasku, dodajući kako je ilačko svetište i dalje otvoreno za sve individualne i grupne posjete dokle god vremenske prilike to budu dopuštale. K. Posavac 

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com