Treći susret zborova vukovarskog dekanata

U povodu proslave spomendana sv. Cecilije, u subotu, 25. studenoga 2023. u župnoj crkvi sv. Jakova apostola u Ilači održan je treći susret zborova Vukovarskog dekanata, koji je okupio oko 150 sudionika.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Grgur Blažević, župnik Župe sv. Ivana Kapistrana u Iloku, uz koncelebraciju fra Tonija Vučemilovića, župnika Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijana u Vukovaru te domaćeg upravitelja župe Vedrana Bilića. Na euharistijskom slavlju posluživao je Ivan Tutiš, trajni đakon. U svojoj prigodnoj homiliji fra Grgugr je istaknuo kako je crkveno liturgijsko pjevanje “slika nebeske i vječne liturgije u kojoj anđeli pjevaju Bogu radosnim klicanjem. Predokus te radosne liturgije jest ovo što slavimo – liturgijsko slavlje na zemlji. Svaki puta kad pjevamo Bogu, mi donosimo komadić raja na zemlji”, rekao je između ostalog fra Grgur u svojoj homiliji. Euharistijsko slavlje svojim ujedinjenim pjevanjem animirali su zborovi Vukovarskog dekanata pod ravnanjem orguljašice Ivane Moric.

Nakon misnog slavlja uslijedio je koncert crkvenog liturgijskog pjevanja. Nastupilo je nekoliko zborova: zbor Župe Kraljice mučenika u Vukovaru i filijalne crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića u Bogdanovcima, zbor Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, mješoviti župni zbor sv. Cecilija i zbor mladih župe sv. Ivana Kapistrana u Iloku, mješoviti župni zbor i izbor mladih Župe sv. Mateja u Tovarniku i domaći mješoviti župni zbor sv. Jakova apostola u Ilači.

Na kraju koncerta sve prisutne je pozdravio upravitelj ilačke župe Vedran Bilić i zahvalio im na dolasku te čestitao na ljubavi koji imaju prema Crkvi i župnoj zajednici u kojoj pjevaju. Susret je završio zajedničkim druženjem u Hrvatskom domu u Ilači uz večeru, pjesmu i ples.

Kristijan Posavac

 

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/201-900, zupailaca@gmail.com