Svetkovina Tijelova 2023.

Svečanim euharistijskim slavljem i procesijom od svetišta Drage Gospe Ilačke do župne crkve sv. Jakova apostola, Ilački su vjernici 8. lipnja 2023. svečano proslavili svetkovinu Tijelova. Procesiju i euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Vedran Bilić, upravitelj župe i svetišta.

U svojoj prigodnoj homiliji vlč. Bilić potaknuo je vjernike da u zajedničkoj procesiji i hodočasničkom hodu izruče sve njihove potrebe, osobne nakane, cijelu župnu i nadbiskupijsku zajednicu, Isusu Kristu prisutnom u Oltarskom Sakramentu. “Isus – Kruh života – naša je snaga i potpora u životnom putu. On želi koracati našim putevima i biti nam blizu. To je i smisao današnje svetkovine Tijelova”- rekao je između ostaloga vlč. Bilić

Liturgijsko pjevanje tijekom mise i procesije animirao je mješoviti župni zbor na čelu s orguljašicom Ivanom Moric. Na putu do crkve molilo se kod četiri sjenice koje su uredile žene raspoređene po ulicama. U procesiji su sudjelovale i djevojčice obučene u bijele haljinice i narodne nošnje koje su putem prosipale latice.

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com