Sedamnaesti nadbiskupijski križni put za mlade

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i ove godine u korizmi organizira Križni put za mlade koji će se održati 25. ožujka na relaciji od Strošinaca do Šumanovaca pod geslom Evo ti Majke! (Iv 19,27). Trasa križnog puta duga je 24,6 km te ide od Strošinaca preko Soljana, Drenovca i Đurića do Šumanovaca.

  • Dolazak i okupljanje je od 9 do 9:30 ispred crkve Preobraženja Gospodnjeg u Strošincima.
  • Euharistijsko slavlje biti će po završetku Križnoga puta u svetištu u Šumanovcima oko 18 sati.
  • Prijevoz mladih do Strošinaca, kao i prijevoz iz Šumanovaca, organizira svaka župa zasebno.
  • Prilikom prijave mladih potrebno je imenovati predstavnika grupe koji će voditi brigu oko preuzimanja materijala i drugih potrebnih informacija u Strošincima. Isto tako, predstavnik će biti odgovoran za svoju grupu tijekom hoda na Križnom putu.
  • Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak od kuće i nešto za piće te samo najnužnije stvari za koje misli da će mu toga dana biti potrebne. Stvari treba nositi u ruksaku jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i rukama jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću. Upozorite mlade da ne smiju nositi alkoholna pića te da nije primjereno tijekom hodočašća koristiti slušalice za glazbu, pušiti i neprimjereno se ponašati.
  • Svećenici koji će koncelebrirati na euharistijskom slavlju trebaju ponijeti misno ruho ljubičaste boje, a ukoliko će pješačiti zajedno s mladima i biti na raspolaganju za ispovijed sa sobom trebaju ponijeti štolu kako bi ih mladi prepoznali tijekom hoda. Bilo bi dobro kada bi prilikom prijave napomenuli dolaze li na misu u Šumanovce i hoćete li pješačiti s mladima na hodočašću.
  • Na Križni put ne treba prijavljivati djecu iz osnovne škole jer je ovo križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije. Osnovnoškolci će, Bogu hvala, imati vremena otići na ovakve događaje. Isto tako treba napomenuti starijim osobama da se ne prijavljuju na križni put za mlade.

Mladi se za sudjelovanje na ovogodišnjem Križnom putu trebaju prijaviti u svoju župu, a župnici broj sudionika trebaju prijaviti Uredu za pastoral mladih na broj telefona 031/253-932 ili e-mail: mladi@djos.hr do srijede, 22. ožujka 2023. kako bi se prema prijavljenom broju mogle učiniti preostale pripreme.

Podijeli

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/201-900, zupailaca@gmail.com