foto: Tomislav Baga

Predstavnik ilačke mladeži sudjelovao na petom Antunovskom hodu mladih u Zagrebu

U Zagrebu je 10. lipnja 2023. godine održan jubilarni peti Antunovski hod mladih. Među gotovo 5.000 mladih iz cijele Hrvatske, ali i šire, bio je i predstavnik mladih naše župe Kristijan Posavac.

Euharistijsko slavlje kojim je hod započeo u svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima predslavio je generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, u zajedništvu s drugim svećenicima, među kojima je bio provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić.

Nakon euharistijskog slavlja mladi su predvođeni sa fra Stjepanom Brčinom krenuli na 16. kilometara dug hod prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Putem su se zaustavili na okrijepi u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi, a središnji događaj bio je na Trgu bana Josipa Jelačića gdje je program vodila Evangelizacijska zajednica Sveti Duh. U večernjim satima u bazilici sv. Antuna uslijedio je blagoslov mladih uz euharistijsko klanjanje i slavljenje koji su animirali slavljenički tim Evangelizacijske zajednice Sveti Duh i Amorose.

Posebnost ovog jubilarnog petog hoda je da su u križ kojeg mladi nose ugrađene relikvije sv. Antuna Padovanskog. Osim toga svi oni koji nisu bili u mogućnosti toga dana sudjelovati na Antunovskom hodu mladih mogli su poslati svoje molitvene nakane na adresu franjevačkog samostana na Svetom Duhu. Molitvene nakane su se nosile za vrijeme cjelodnevnog hoda, a recimo i to da su vjeroučenici naše župe poslali svoje nakane.

Antunovski je hod i ove godine okupio mlade koji pjesmom, plesom i molitvom radosno svjedoče svoju vjeru u Gospodina, ali i moćan zagovor sv. Antuna Padovanskog.

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com