PREDSTAVNIK ILAČKE MLADEŽI NA ANTUNOVSKOM HODU U ZAGREBU

U subotu 11. lipnja 2022. godine u Zagrebu je održan 4. Antunovski hod mladih, koji je predvodio fra Stjepan Brčina. Među gotovo 3.000 mladih iz cijele Hrvatske i inozemstva, koji su ulicama grada posvjedočili svoju vjeru i slavili Gospodina, bili su i mladi iz različitih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije: Slavonskog Broda, Osijeka, Vukovara, Vinkovaca, Županje, Ivankova, Ilače i Đakova, a i pridružio im se i znatan broj mladih Slavonaca koji studiraju i rade u Zagrebu. Kao predstavnik ilačke mladeži na Antunovskom hodu za mlade sudjelovao je naš župljanin Kristijan Posavac.

Nakon svete Mise u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, koju je predvodio fra Miljenko Hontić, provincijal Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, mladi su krenuli na 16 kilometara duh hod, predvođeni sa fra Stjepanom Brčinom. I ovogodišnji Antunovski hod završio je na franjevačkom brežuljku na Svetom Duhu euharistijskim klanjanjem, slavljenjem te druženjem mladih.

Do iduće godine, prema ideji fra Josipa Blaževića, gvardijana vinkovačkog Samostana sv. Antuna Padovanskog, Antunovski hod mladih planira se organizirati i u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, u Vinkovcima.

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com