Početak godišnjeg hodočašća Gospi Ilačkoj

Na prvu subotu u mjesecu svibnju, 4. svibnja 2024. godine, svečanim misnim slavljem koje je predvodio župnik Župe sv. Jakova apostola u Gunji i upravitelj svetišta Gospe Šumanovačke Ivan Živić, obilježen je početak godišnjeg hodočašća u Svetište Drage Gospe Ilačke. Uz predvoditelja Živića u koncelebraciji su bili Željko Čabaj, župnik u Drenju i don Nikola Šakić, župni vikar u Splitu (Split – Mejaši).

Uz domaće župljane na misnom slavlju bili su prisutni mnogobrojni hodočasnici pristigli iz različitih krajeva Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Splita. Hodočasnici su imali priliku prije mise sudjelovati u prigodnim marijanskim pobožnostima i pristupiti sakramentu pomirenja. Nakon misnog slavlja uslijedilo je euharistijsko klanjanje koje je svojim pjevanjem uveličao župni zbor mladih “Izvor” iz Ilače.

Nakon euharistijskog klanjanja hodočasnici, napose svi prisutni bolesnici, su imali mogućnost primanja sakramenta bolesničkog pomazanja.

Ilačko je svetište otvoreno svakoga dana i pruža mogućnost za sve osobne i zajedničke hodočasničke posjete. Osim slavlja Prvih subota od svibnja do listopada, svake subote u kapeli Drage Gospe Ilačke održavat će se cjelodnevno klanjanja od 9 do 19 sati, nakon kojega će uslijediti misno slavlje. Svaka tri sata ili u 9, 12, 15 i 18 sati molit će se otajstva krunice.

Kristijan Posavac

Podijeli

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/201-900, zupailaca@gmail.com