Održana smotra "Zlatna harfa" u Iloku

Smotra dječjih crkvenih zborova „Zlatna harfa“ Vukovarskog dekanata održana je u subotu, 27. travnja 2024. u Župi sv. Ivana Kapistrana u Iloku. Na Smotri je sudjelovalo šest dječjih zborova: “Apostoli” iz Tovarnika, “Put ljubavi” iz Iloka, “Ave Maria” iz Ilače, “Kapljice ljubavi” iz Lovasa, “Sveti Juraj-mučenik” iz Bapske i “Glasnici sv. Bone” iz Vukovara 1.

Susret se sastojao od četiri dijela: misnog slavlja, pojedinačnih nastupa svakog zbora, zajedničkog blagovanja i rekreativnog dijela. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik domaćin fra Grgur Blažević u koncelebraciji sa Stipom Vukovcem, župnikom Župe sv. Mateja apostola i evanđeliste u Tovarniku, Vedranom Bilićem, župnikom Župe sv. Jakova apostola u Ilači i Domagojem Vidakovićem, župnikom župa u Bapskoj, Lovasu i Sotinu.

Fra Grgur je u homiliji, uz tumačenje Božje riječi, potaknuo pjevače/ice da otkrivaju i razvijaju darove koje im je Gospodin darovao na izgradnju zajednice. Drugi dio započeo je PowerPoint prezentacijom na temu „Sveti Franjo i Božić“ koju je pripremila profesorica Ines Kraljević s učenicama. Bilo je lijepo slušati učenice kako sigurno i samouvjereno tumače život sv. Franje. U glazbenom dijelu svaki je zbor izveo po dvije skladbe, a nakon njih su i voditeljice zborova zapjevale pjesmu „Djetešce mileno“. Radosno zajedništvo nastavilo se zajedničkim blagovanjem na kojemu su sudionici domaćinima od srca zahvalni i igrom u lijepom zelenom okolišu župe u Iloku. Igru je započeo fra Grgur popevši se na visoki zid i uz pomoć razglasa animirao pjesmu i ples koje su djeca oduševljeno prihvatila.

Sudionici Zlatne harfe kući su pošli radosni i puni dojmova. Na licima djece vidio se plod nedjeljnih susreta na misi kao i subotnjih vježbi tijekom godine, osjetilo se da dječja srca zaista kucaju za Isusa.

s. Ana Cvitanušić

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/201-900, zupailaca@gmail.com