MISA ZAHVALNICA

Na Misijsku nedjelju, 24. listopada, u našoj župi bilo je posebno svečano i lijepo jer smo proslavili misu zahvalnicu. Brojna djeca, mladi i odrasli, obučeni u narodne nošnje, u svečanoj prikaznoj procesiji prinosili su darove zahvale Gospodinu za proteklu godinu.

U uvodu u svetu misu župnik je naglasio da je zahvala najsnažnije očitovanje Božje ljubavi i svemoći. Kad smo zahvalni zapravo smo najprosvjetljeniji. Imamo oči otvorene poput slijepca kojemu je Isus vratio vid, progledali smo ako znamo zahvaljivati dragom Bogu.

Na početku propovijedi župnik je izrazio zhvalnost svima koji su bili spremni žrtvovati se i uveličati slavlje zahvalnice. Također je naglasio i kako smo kao vjernici dužni radost naše vjere dijeliti s drugima, jer iz toga proizlazi naše misijsko poslanje. „I upravo danas na misijsku nedjelju najsnažnije molimo za one ljude koji nisu čuli za spasenje Božje i Njegov navještaj. Jer ako iz različitih razloga ne možemo ići u misije možemo imati ljubavi u srcu za druge ljude moleći za njih i njihovo spasenje. Stoga potičem na zajedničku i osobnu molitvu za misije i misionare diljem svijeta koji šire Božju ljubav svim ljudima“, naglasio je župnik.

Na kraju mise župnik je još jednom zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovako lijepom i svečanom misnom slavlju u kojem smo zahvalili Bogu za sve ono što nam daje u našem životu, a posebno djeci koja su se po prvi puta obukla u narodne nošnje i sudjelovala u procesiji. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje ispred crkve.

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com