Krštenje četvrtog i petog djeteta obitelji Čurčinac

Na treću korizmenu nedjelju, 20. ožujka 2022. godine, mons. dr. Pero Aračić, kanonik Prvostolnog kaptola i professor emeritus KBF-a u Đakovu, kao delegat nadbiskupa đakovačko-osječkog mons. Đure Hranića, tijekom svečanog euharistijskog slavlja u župnoj crkvi sv. Jakova apostola u Ilači krstio je blizance Lovru i Šimuna – četvrto i peto dijete u obitelji Davida i Tene Čurčinac. Uvodeći u euharistijsko slavlje mons. Aračić je istaknuo kako je danas poseban dan za cijelu župnu zajednicu „jer želimo dvoje djece koje je Bog darovao roditeljima posvetiti i prikazati Gospodinu“.

Na početku homilije, mons. Aračić ponajprije je prenio pozdrave nadbiskupa Hranića te pozdravio domaćeg župnika vlč. Vedrana Bilića i sve nazočne, a posebno obitelj Čurčinac, kojima je čestitao na dvostrukom daru života, na njihovoj hrabrosti i na radosnoj otvorenosti životu. Osvrćući se na demografsku krizu i starenje našega naroda, naglasio je kako kršćanin ne može stajati i gledati na sve to skrštenih ruku, već nastoji pružati svoj kršćanski odgovor, a taj je otvorenost za dar života. Pozvao je cijelu župnu zajednicu da svakim danom bude što više odgovornija sakramentu krštenja i svemu onome što proizlazi iz njega, što je odgovornost sviju nas za budućnost naših kršćanskih obitelji, našega hrvatskoga naroda i cijeloga svijeta. „Moramo biti stvaralački narod koji zbraja više i nastoji sačuvati svoj vlastiti identitet“, rekao je među ostalim mons. Aračić.

Na kraju euharistijskoga slavlja domaći župnik Vedran Bilić čestitao je roditeljima, kumovima i cijeloj obitelji na krštenju dvojice dječaka te je zahvalio mons. Aračiću na dolasku i poticajnim mislima. Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti župni zbor uz orguljašku pratnju orguljašice Ivane Moric.

Obitelj Čurčinac aktivna je kršćanska obitelj. Mladi bračni David i Tena uz novokrštene blizance Lovru i Šimuna imaju još sinove Jakova i Josipa te kćer Doris. Stariji sin Josip aktivan je ministrant u župi, a njihova majka Tena članica je župne molitvene zajednice za nerođenu djecu. Kristijan Posavac

Podijeli

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com