Hodočašće vjernika ilačke župe u Mariju Bistricu

Župljani Župe sv. Jakova apostola u Ilači, njih dvadesetak, te nekoliko vjernika iz Župe sv. Mihaela arkanđela u Lovasu, pod duhovnim vodstvom svojih pastira vlč. Vedrana Bilića i vlč. Marina Putilina, hodočastili su 16. listopada u Mariju Bistricu na 8. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa. 
 
Hodočašće je započelo molitvom svete krunice u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Mariju Bistricu župljani su ponajprije sudjelovali u euharistijskom slavlju koje je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško, uz koncelebraciju mnogih svećenika i redovnika, među kojima su bila dvojica već spomenutih duhovnih pastira. Nakon euharistijskog slavlja uslijedilo je čašćenje relikvija svetaca Milosrđa: svetog pape Ivana Pavla II., sestre Marije Faustine Kowalske i blaženog Mihaela Sopoćka. U 14 sati na bistričkoj Klavariji održana je pobožnost Križnog puta, a o Satu Milosrđa, krunica i pobožnost u čast Božjega milosrđa. Tada je i najavljen i slijedeći Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa za 22. listopada 2022., na  blagdan sv. Ivana Pavla II., kada će biti svečano obnovljena posveta svijeta Božjemu Milosrđu. 
 
Župljani dvaju župa vratili su se u večernjim satima svojim kućama duhovno oplemenjeni i radosniji što Božje milosrđe mogu pronositi svim ljudima sve do na kraj svijeta.
Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com