Hodočašće molitvene zajednice "Božjeg milosrđa" na Ovčaru

Na Drugu vazmenu nedjelju, molitvena zajednica “Božjeg milosrđa” iz naše župe, hodočastila je u Duhovni centar Božjega milosrđa na Ovčari, nedaleko od Đakova.

Duhovni program na Ovčari započeo je u 15 sati molitvom Krunice Božjeg milosrđa koju je zajedno s vjernicima predmolio upravitelj Centra i duhovnik Pokreta Božjeg milosrđa, vlč. Miro Tomas.

Uslijedio je duhovno glazbeni program kojega je pjevajući animirao fra Miroslav Petrac, potom i jednosatno klanjanje pred Presvetim koje je predmolio trajni đakon Đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Ivan Tutiš.

Svečano hodočasničko euharistijsko slavlje svetkovine od 18 sati predvodio je preč. Ivan Lenić, župnik katedralne župe u Đakovu i dekan Đakovačkog dekanata, uz koncelebraciju vlč. Tomasa i asistenciju đakona Tutiša i fra Miroslava. Pjevanjem je misno slavlje animirao zbor Župe Ivanovac, a vjernici su imali priliku čuti i stihove Himne Svetišta Božjeg Milosrđa na Ovčari koju su recitirali autori iste, Domagoj i Krešimir Jakumetović, braća blizanci iz Vukovara, koji su kao djeca preživjeli ratne strahote u svome Gradu Heroju i pobjegli pred agresorom kroz ‘Kukuruzni put’.

Brojni hodočasnici i ove godine su došli Milosrdnom Isusu iz svih strane naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, ali i iz susjedne nam Požeške biskupije. Dvadesetak svećenika bilo je na raspolaganju vjernicima za pomirenje s Milosrdnim Isusom u sakramentu ispovijedi, a uz duhovnu nije izostala ni tjelesna okrjepa koju su pripremili gostoljubivi domaćini.

K. Posavac / TU Đakovačko-osječke nadbiskupije

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/201-900, zupailaca@gmail.com