Duhovna obnova suradnika, animatora i povjerenika župnih misijskih skupina

U subotu 22. lipnja 2024. u svetištu Majke Božje u Ilači održana je duhovna obnova za suradnike, animatore i povjerenike župnih misijskih skupina Đakovačko-osječke nadbiskupije. Okupljanje je započelo u 18 sati. Po dolasku mnogi su iskoristili mogućnost pomirenja s Bogom u sakramentu ispovijedi. Usprkos lošem vremenu na duhovnu obnovu došlo je oko 80 osoba, a predvoditelj je bio preč. Ante Šiško, nadbiskupijski povjerenik za misijsku djelatnost Crkve.

Uslijedila je zajednička molitva misijske krunice u kojoj su sudjelovali svi okupljeni. Posebice se u svakom otajstvu molilo za misionare koji djeluju na svim kontinentima, za njihovu snagu i ustrajnost u njihovu misijskom pozivu i poslanju. Između svakog otajstva pjevale su se prigodne pjesme Majci Mariji koje je animirao župni zbor iz Vođinaca.

Misno slavlje predslavio je preč. Šiško te je u propovijedi, uz tumačenje Božje Riječi, poseban naglasak stavio na zahvalnost onima koji su se odazvali misijskom pozivu te svim okupljenima koji su spremni služiti Crkvi u misijskom poslanju svojih župnih zajednica.Propovjednik je istaknuo da to služenje ponekad traži velika odricanja i žrtvu te oni koji se zalažu za pomoć misijama često nailaze na nerazumijevanje kako u obitelji tako i u župnim zajednicama. Rekao je da to nikako ne smije obeshrabriti prijatelje misija jer kroz njihov rad misionari diljem svijeta dobivaju veliku pomoć koja im je potrebna za širenje Radosne vijesti spasenja.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedilo je klanjanje pred Presvetim gdje su izrečene molitve za sve žive i pokojne misionare, zahvala za njihov rad i trud na njivi Gospodnjoj, zahvala za sve misijske suradnike i najveća zahvala Isusu koji ih je otkupio svojom raspetom Ljubavi na drvetu križa.

Misno slavlje i euharistijsko klanjanje svojim pjevanjem uveličao je Zbor mladih „Glas srca“ iz Župe Kraljice sv. Krunice iz Vođinaca.

Druženje je nastavljeno zajedničkom večerom i bratskim zajedništvom u Pastoralnom centru. Preč. Šiško zahvalio je svim sudionicima na dolasku, a posebnu zahvalu izrekao je domaćinu, župniku i upravitelju svetišta vlč. Vedranu Biliću na velikom trudu i angažiranosti oko susreta. Na kraju je izrazio nadu da će se suradnici što prije ponovno okupiti i nadalje radosno služiti u misijskom poslanju Crkve.

Ruža Keser

izvor – djos.hr

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/201-900, zupailaca@gmail.com