Članovi Vinkovačke evangelizacijske zajednice (VEZ-a) sv. Antuna gostovali u svetištu drage Gospe Ilačke

Na prvu subotu u mjesecu srpnju posvećenu našoj nebeskoj majci Mariji, 1. srpnja 2023. godine, članovi Vinkovačke evangelizacijske zajednice (VEZ-a) sv. Antuna gostovali su u svetištu drage Gospe ilačke gdje su animirali svetu misu i euharistijsko klanjanje koje je predvodio vlč. Jozo Zorić, župnik Uznesenja BDM u Pakracu.

Uz njih u svetište su stigle velike brojke hodočasnika iz svih krajeva naše ravne Slavonije i Srijema. Potrebno je napomenuti da su i ove godine već tradicionalno na prvu subotu u srpnju pješke hodočastili vjernici iz župe sv. Mateja u Tovarniku predvođeni trajnim đakonom vlč. Ivanom Tutišem, koji je posluživao kod oltara.

Nakon svete mise i euharistijskog klanjanja uslijedilo je slavljenje koje su pjesmom i plesom upriličili članovi navedene zajednice iz Vinkovaca uz pomoć nekoliko vjeroučenika i mladih iz naše župe. Slavlje je nastavljeno i oko zajedničkog stola gdje su mladi mogli međusobno iznijeti svoja iskustva i osobna svjedočanstva. Nakon svega mladi članovi evangelizacijske zajednice iz Vinkovaca su se zahvali župniku Vedranu Bilići i njihovom prijatelju na pozivu.

Inače, Vinkovačka evangelizacijska zajednica (VEZ) sv. Antuna je zajednica mladih koja djeluje od 2022. godine pri samostanskoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima kojom upravljaju i o njoj brigu vode franjevci konventualci. Svrha zajednice je približiti živoga Boga ljudima današnjeg vremena, a posebno svim mladim Vinkovčanima. U tu svrhu, svake se srijede u samostanskoj crkvi sv. Antuna održavaju susreti za mlade koji započinju svetom misom, a nastavljaju se s prigodnom katehezom i euharistijskom klanjanjem.

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com