BLAGDAN MALE GOSPE U ILAČI

Blagdan rođenja BDM svečano je proslavljen u svetištu Gospe Ilačke na Vodici. U ovom poznatom svetištu, u srijemskom dijelu Nadbiskupije, i ove godine okupilo se mnoštvo vjernika kako bi proslavili Marijin rođendan. Slavljene su dvije svete mise, prije kojih su svi hodočasnici imali priliku za sakrament ispovijedi i molitvu krunice.

Misno slavlje u 10:30 predvodio je vlč. Gabrijel Prekratić, župni upravitelj Župe Preslavnog Imena Marijina u Svilaju. Govoreći o vječnoj Božjoj ljubavi prema čovjeku, vlč. Prekratić je naglasio: „Ljubav Božja štiti nas od grijeha. Ona je vječna prema čovjeku unatoč tome što čovjek često griješi i pada. Ali Bog ga ne napušta nego pokazuje da je uvijek uz njega. Što smo bliže Bogu grijeh nam ne može ništa. Ali nas i opominje da ne budemo navezani na ovaj svijet, jer Božja ljubav je ta koja nas pokreće i zbog koje nam srce treperi. Upravo iz te ljubavi On dolazi u ovaj grešan svijet da ga posveti donoseći nam novu Evu – Mariju, Malu Gospu, rođenu od Joakima i Ane“.

Večernju misu u 18 sati predvodio je domaći župnik i upravitelj svetišta vlč. Vedran Bilić koji se zahvalio svim hodočasnicima na dolasku u ilačko svetište te naglasio da će završetak godišnjeg hodočašća na Gospino Svetište na Vodici biti na prvu subotu, 1. listopada. Toga dana sveta misa biti će u 10:30.

Jasmin Budinski / Foto: Kristijan Posavac

Podijeli

galerija slika

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/521-056, zupailaca@gmail.com