18. Nadbiskupijski križni put za mlade

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i ove godine u korizmi organizira 18. Nadbiskupijski križni put za mlade, koji će se održati pod geslom: S Marijom za križem. Križni put krenut će ispred župne crkve u Nijemcima, a završetak je predviđen u svetištu Gospe Lučičke u Lipovcu. Održat će se u subotu, 16. ožujka 2024. godine, kako je predviđeno Kalendarom susreta, odnosno već tradicionalno – u subotu uoči 5. korizmene nedjelje.

Pozivamo sve mlade na ovaj Križni put i dostavljamo  osnovne upute za sudjelovanje:

  • Mladi će se kretati na relaciji dugoj oko 13 km. Relacija kretanja jest od mjesta Nijemci, preko Podgrađa, Apševaca do Lipovca.
  • Dolazak i okupljanje je od 10 do 10:30 ispred crkve sv. Katarine, djevice i mučenice u Nijemcima.
  • Euharistijsko slavlje biti će po završetku Križnoga puta u svetištu Gospe Lučičke u Lipovcu, oko 15 sati.
  • Dolazak u Lipovac predviđen je oko 14 sati a prije mise mlade očekuje prigodan program.
  • Prijevoz mladih do Nijemaca, kao i prijevoz doma iz Lipovca, organizira svaka župa zasebno.
  • Molimo župnike da prilikom prijave sudionika imenuju predstavnika grupe koji će voditi brigu oko preuzimanja knjižica i drugih potrebnih informacija u Nijemcima. Isto tako, predstavnik će biti odgovoran za svoju grupu tijekom hoda na Križnom putu.
  • Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak od kuće i nešto za piće te samo najnužnije stvari za koje misli da će mu toga dana biti potrebne. Stvari treba nositi u ruksaku jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i rukama jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću. Mladi ne smiju nositi alkoholna pića, a tijekom hodočašća nije primjereno koristiti slušalice za glazbu, pušiti i neprimjereno se ponašati.
  • Svećenici koji će hodati zajedno s mladima bit će na raspolaganju za ispovijed.
  • Molimo da se na Križni put ne prijavljuju djeca osnovnoškolskog uzrasta. Ovo je križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije. Osnovnoškolci će, Bogu hvala, imati vremena otići na buduće ovakve događaje. Također molimo i  starije osobe da se ne prijavljuju na križni put za mlade.

Mladi se za sudjelovanje trebaju prijaviti u svoje župe, a župnici prijave trebaju proslijediti Uredu za pastoral mladih do srijede, 13. ožujka 2024. godine i to na tel: 031/253-932 ili e-mail: mladi@djos.hr.

Podijeli

Menu

Župa Sv. Jakova, apostola | S. Radića 7, 32248 Ilača, telefon: 032/201-900, zupailaca@gmail.com